1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakan Şimşek: Enflasyon Mayıs’tan itibaren keskin düşecek

Bakan Şimşek: Enflasyon Mayıs’tan itibaren keskin düşecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA (İGFA) – Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK verilerine göre açıklanan enflasyon verilerini değerlendirdi.

Nisan ayında enflasyon beklentiler doğrultusunda yüzde 3,18 gerçekleştiğini ifade eden Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Programımız sayesinde ekonomideki dengelenme ve azalan cari açık, yeniden tesis edilen bütçe disiplini, uluslararası kaynak girişindeki güçlü artış ve yurtiçi portföy tercihlerinin TL’ye yönelmesi, enflasyonla mücadeleyi destekliyor. Yıllık enflasyon mayıs ayında tepe noktasına ulaştıktan sonra öngörülerimiz doğrultusunda keskin bir şekilde düşmeye başlayacak. Böylece enflasyonla mücadelede geçiş dönemi sonlanacak ve dezenflasyon sürecine gireceğiz” dedi.

Bakan Şimşek, dezenflasyonla birlikte beklentilerde iyileşmenin daha da belirginleşeceğini belirterek, bunun da enflasyondaki düşüşü destekleyeceğini kaydetti.

Bakan Şimşek: Enflasyon Mayıs’tan itibaren keskin düşecek
Yorum Yap

E-Posta Aboneliği Başlat

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Araklı Haber Ajansı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Dijital Pazarlama Danışmanlığı - Antalya Son Dakika - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - İzmir Haberleri - Ekonomi - Carmen Erkek Saat - Kastamonu Haberleri - SMM Panel - SMS Onay - Sohbet Siteleri - Takipçi satın al - E-Pin Satış -